Fraaie helft van dubbel met zeer diepe tuin in Hoog Baarn, Baarn

  • Afbeelding van Fraaie helft van dubbel met zeer diepe tuin in Hoog Baarn
  • Afbeelding van Fraaie helft van dubbel met zeer diepe tuin in Hoog Baarn
  • Afbeelding van Fraaie helft van dubbel met zeer diepe tuin in Hoog Baarn
  • Afbeelding van Fraaie helft van dubbel met zeer diepe tuin in Hoog Baarn

Omschrijving

Wauw, wat een mooie straat en wat een prachtige Engelse cottages! Als we hier toch eens zouden wonen…
Inmiddels zijn we ruim 11 jaar verder en hebben we met heel veel plezier met onze 3 kinderen van 13, 11 en 7 in de Ferdinand Huycklaan gewoond!

De sfeer van het huis is direct voelbaar, al als je op het grindpad naar de mooie entree loopt, maar zeker ook als je het huis binnenstapt. Oude kenmerken die bewaard zijn gebleven en hedendaagse gemakken maken dit huis tot een warm, knus en heel fijn gezinshuis. De enorme tuin met veel zon en dus licht maken het dat je in de zomer het huis groter maakt door niet alleen binnen te genieten maar ook vooral buiten te leven. Midden in het groen.

Zou je willen uitbouwen, dan liggen er vele mogelijkheden. Een woonkeuken, werkruimte of een heerlijke aparte speelkamer voor kinderen… Het maakt eigenlijk niet uit waar je naar op zoek bent, dit huis moet je zien om te voelen en te ervaren dat het veel in zich heeft en ook voor jullie jarenlang de mooiste en fijnste plek kan zijn!

Aan een van Baarns mooiste lanen gelegen, charmante helft van dubbele villa (1920) in 'cottage stijl', met oprit, schuur en prachtige, vrije tuin op het zuidwesten van zo'n 30 meter diep met uitzicht op de achterliggende strook bos. Het perceel is 539m2 groot, een van de grootste percelen van de straat!
In 2003 is de villa geheel gerenoveerd vanuit de oorspronkelijke staat. Daardoor zijn nog veel originele details bewaard gebleven die kenmerkend zijn voor deze woning, zoals de erkers op de begane grond en de verdieping, en suite deuren, hoekkasten, tegels, paneeldeuren en het achthoekige raampje in het toilet. 

De slingerende Ferdinand Huycklaan ligt in de geliefde wijk Hoog Baarn, een fraaie, groene en kindvriendelijke woonomgeving, vlakbij scholen en de bossen van Kasteel Groeneveld. In het begin van de jaren 20 zijn hier 17 karakteristieke 2-onder-1 kapwoningen gebouwd. 

Kenmerken